Eurostarter
Image default
Bedrijven

Het inhuren van een bestuursrecht advocaat amsterdam

Er zijn verschillende momenten waarop u een goede bestuursrecht advocaat amsterdam nodig kunt hebben. Eén van de actuele voorbeelden is als u een demonstratie op de Dam wilt houden om uw recht tot betoging uit artikel 9 van de Grondwet uit te oefenen, maar u hiertoe een verbod wordt opgelegd door het bestuur. In dat geval kunt u een bestuursrecht advocaat amsterdam in de arm nemen, om te kijken of dit verbod rechtmatig is. Dan gaat de stappen uit het bestuursrecht door lopen. Vaak begint dit met een bezwaarschrift. Daarop ontvangt u van het bestuursorgaan een beslissing op bezwaar. Tegen deze beslissing kunt u in beroep. Dat beroep vindt plaats bij een bestuursrechter.

Akkefietje met de buren

Ook is het bestuursrecht van belang bij andere problemen. Zo kunnen problemen met de buren vallen onder bestuursrecht, maar soms valt dit onder civiel recht. De bestuursrecht advocaat amsterdam kan u helpen bij het kiezen van de juiste rechtsgang. Er zijn meerdere mogelijkheden bij veel zaken. Dit omdat de civiele rechter altijd bevoegd is indien u stelt dat u geraakt bent in een civiel recht. De bestuursrecht advocaat amsterdam zal u helpen indien u een zaak heeft die naar de bestuursrechter kan. Deze weg heeft vaak als voordeel dat de burger meer wordt beschermd omdat dit een onderliggende partij is aan de overheid.

Het aanvragen van een vergunning

De bestuursrecht advocaat amsterdam kan u ook helpen bij het aanvragen van een vergunning. Indien deze wordt afgewezen moet u ook een bestuursrechtelijke procedure doorlopen. U kunt er van uit gaan dat er veel mensen zijn die niet weten wat deze procedure inhoudt. De bestuursrecht advocaat amsterdam helpt u hierbij. Daardoor zal de rechter kunnen oordelen over dit geschil. De rechter kan de zaak terugverwijzen of finaal beslissen. De bestuursrecht advocaat amsterdam zal u hier uitleg over geven.