Eurostarter
Image default
Management

MBA in agriculture business management

MBA in Agri-Business is een van de snelst groeiende sectoren om in te zijn, zowel als ondernemer en als professional. De cursus is gerelateerd aan de business van de teelt van gewassen, voedselproductie en de verschillende gerelateerde zakelijke concepten in de landbouw. Het curriculum verkent het hele scala van agronomische producten die in India worden geteeld, hun belang en behoeften. De cursus probeert manieren en middelen te begrijpen en te innoveren om agrarische bronnen te beschermen en te behouden, en richt zich ook op hun verwante doelstellingen en effectiviteit in commerciële operaties, naast het uitvoeren van constant onderzoek in boerderij-onderhoud.

 

MBA in Agri-Business is een 2-jarige opleiding, die de basisregels van een opleiding in management volgt en uit 4 semesters bestaat.

 

In India wordt de cursus aangeboden tegen een gemiddelde jaarlijkse vergoeding die varieert van INR 3 tot 8 Lacs, maar de vergoeding varieert naar gelang van het verschil in instituten die de cursus aanbieden.

 

Om voor deze cursus in aanmerking te komen, moet de kandidaat een basiskwalificatie hebben behaald in Landbouw of aanverwante gebieden, van een erkende instelling voor hoger onderwijs. De volgende stap in de procedure is het behalen van een CAT, MAT, XAT enz. Een universiteit kan ook haar eigen toelatingsprocedure hebben op het niveau van de staat.

 

Het gemiddelde jaarsalaris dat in India aan succesvolle afgestudeerden van een MBA in Agri-Business wordt geboden, ligt tussen INR 2 en 10 Lacs, afhankelijk van de reputatie van het college en de vaardigheden van de afgestudeerde kandidaat.

 

Banen in het land zoals Farm Appraiser, Agricultural Policy Analyst, Farm Manager, Quality Controller enz. worden aangeboden aan succesvolle afgestudeerden van de opleiding.

 

MBA in Agri-Business: Cursusduur

 

Deze cursus bestaat uit 4 semesters, met 2 semesters behandeld in elk jaar van deze 2-jaar lange cursus.

 

MBA in Agri-Business: Waar gaat het over?

 

Met India wordt gerangschikt 2e in de wereld in de landbouw en de output van de boerderij, deze cursus belooft een goede carrière mogelijkheden voor de nastrevers van de discipline. Deze cursus heeft alle soorten banden met het gebied, zoals landbouw input, landbouw verwerking, landbouwproductie, landbouw marketing en productie. Deze cursus omvat ook een scala van aspecten van de economie naast bredere sectoren van het beheer, zoals Financiën, met inbegrip van leningen, commodity opleiding, microfinanciering, supply chain management, belastingen, marketing, en in wezen, marketing op het platteland. De cursus omvat concepten van productie, marketing en handel in landbouw-gerelateerde producten.

 

MBA in Agri-Business: Wie moet kiezen?

 

Kandidaten met een flair voor alle landbouw als een academisch gebied en interesse in het verkennen en oplossen van landbouw en boer-gerelateerde grieven in de Indiase boerderij landschap kunnen kiezen voor deze specialisatie. De opleiding is bij uitstek geschikt voor kandidaten die positieve veranderingen willen teweegbrengen door onderzoek en praktische toepassing in de landbouwsector van het land.

 

Toelatingsvoorwaarden voor MBA in Agri-Business

 

Kandidaten die zich willen inschrijven voor een MBA in Agri-Business, moeten aan de volgende minimumcriteria voldoen:

 

Een minimum geaggregeerde score van 50% op het niveau van het afstuderen, afgerond van een erkende instelling voor hoger onderwijs.

Afstuderen met landbouw of aanverwante landbouw als hoofdvak.

Kandidaten die wachten op de resultaten van hun afstuderen zijn ook welkom.

 

MBA in Agri-Business: Toelatingsproces

Kandidaten moeten slagen voor een van de relevante toelatingsexamens die worden gehouden voor toelating tot de cursus, gevolgd door rondes van groepsdiscussie en persoonlijk interview in de laatste stadia. De belangrijkste toelatingsexamens die voor de cursus worden gehouden zijn CAT, MAT, XAT, CMAT enz.

 

MBA in Agri-Business: Carrièrevooruitzichten

Er is een aantal opties open in termen van carrière voor succesvolle postdoctorale studenten van het programma, waarvan sommige hier worden vermeld.

 

Kandidaten kunnen ofwel gaan werkgelegenheid in een van de particuliere en de overheid relevante industrie.

Kandidaten die geïnteresseerd zijn in verdere studies in de discipline kunnen gaan voor Ph. D.

Kandidaten kunnen ook kiezen voor het gebied van de academische wereld en gaan voor het onderwijzen van het onderwerp in universiteiten en hogescholen.

Vaak gaan kandidaten voor dubbele graden in dezelfde cursus.

Carrièremogelijkheden voor afgestudeerden van de opleiding worden meestal geboden in de landbouwindustrie. Het gemiddelde jaarsalaris van kandidaten die als eerstejaars in de industrie aan de slag gaan, bedraagt INR 2 tot 6 Lacs.


 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

 

https://www.newbusinessmanagement.com/