Eurostarter
Image default
Woning en Tuin

Meer natuurlijk licht in jouw woning?

Veel mensen merken dat ze er last van hebben wanneer er te veel onnatuurlijke verlichting binnen het huis is. Soms is het licht te fel of te wit. Hierdoor kun je hoofdpijn krijgen, of last van je ogen. Daarnaast vindt men natuurlijk licht vaak mooier. Dit soort licht is rustiger voor de ogen en brengt de kleuren van het interieur vaak mooi naar boven. Er zijn diverse manieren waarop je meer natuurlijk licht in jouw woning kunt krijgen. Eén hiervan is lichtkoepels schuin dak.

 

Lichtkoepels

Lichtkoepels schuin dak zijn een soort ronde ramen voor in het dak. Deze zijn verkrijgbaar in vaste maten, maar je kunt er ook een geheel op maat laten maken. Door middel van een lichtkoepel schijnt er meer natuurlijk daglicht de ruimte naar binnen. Je kunt lichtkoepels in ruimtes zonder ramen laten plaatsen om meer daglicht te creëren, bijvoorbeeld in een gang.

 

Dakramen

Een andere optie om meer natuurlijk licht in een ruimte te krijgen, is door middel van een dakraam. Dit is een stuk groter dan een lichtkoepel, dus wanneer je wat meer natuurlijk licht wil, is een dakraam ideaal. De dakraam prijzen zijn online te vinden. Je kunt voor dakramen uit diverse standaardafmetingen kiezen. Deze zijn vaak goedkoper, omdat ze in grotere hoeveelheden geproduceerd worden. De dakraam prijzen verschillen echter wanneer je bijvoorbeeld HR++ glas wil, dat een stuk duurzamer is dan gewoon glas.