Eurostarter
Image default
Dienstverlening

Mentorschap in Breda en omgeving

Mentorschap is een wettelijke maatregel die u voor uzelf of uw naaste aan kunt vragen indien nodig. Mentorschap is voornamelijk bedoeld voor mensen die zelf niet meer in staat zijn om belangrijke beslissingen te maken en hierbij hulp nodig hebben. In tegenstelling tot bewindvoering gaat het hierbij niet om beslissingen omtrent financiële zaken, maar eerder beslissingen aangaande noodzakelijke zorg, behandelingen en verblijf. De betrokkene krijgt in geval van toezegging een mentor aangewezen. De mentor behartigt de belangen van de persoon in kwestie door advies te geven en in samenspraak met de betrokkene bepaalde keuzes te maken.

Bescherm uw naaste met mentorschap

U vraagt zich misschien af waarom mentorschap noodzakelijk is. Deze maatregel is voornamelijk in het leven geroepen om bepaalde mensen te beschermen. Het gebeurt maar al te vaak dat er misbruik wordt gemaakt van iemands situatie. Met mentorschap wordt dit voorkomen. Wilt u meer weten hierover? De experts van JD Financial Coaching BV uit Breda weten alles over mentorschap en bespreken graag met u de mogelijkheden.

Mag ik mentorschap voor iemand aanvragen?

Als u voor uw naaste mentorschap aan wilt vragen, is het belangrijk om te weten of dit mag. Naaste de betrokkene zelf zijn er een aantal mensen die mentorschap aan mogen vragen:

  • De partner
  • De voogd
  • Familieleden tot de 4de graad
  • De curator, mentor of bewindvoerder
  • De instelling waar de betrokkene verblijft
  • In noodzakelijke gevallen de officier van Justitie

Twijfelt u of u bij een van deze groepen hoort of misschien een uitzondering bent? Neem dan voor de zekerheid even contact op met JD Financial Coaching BV uit Breda en stel al uw vragen omtrent mentorschap.

Neem contact met hun op voor meer info

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van mentorschap in Breda? Vraag de specialisten van JD Financial Coaching BV om hulp en laat u adviseren. Zij kijken graag met u mee naar de situatie en kijken vervolgens of mentorschap een goede oplossing kan bieden.

https://www.jdfinancialcoaching.nl/