Eurostarter
Image default
Gezondheid

Mijn ervaringen met paniekaanvallen

Jarenlang heb ik last gehad van paniekaanvallen. De ene nog heftiger dan de ander. Elke avond dat ik naar bed ging stond ik weer op scherp omdat ik bang was voor een paniekaanval. Ik weet nog goed dat ik elke dag voor het slapen probeerde om mezelf rustig te krijgen, maar na verloop van tijd nam de angst het toch weer over. Ik was zo bang en eenzaam dat het nooit meer goed zou komen.

Ik vroeg mezelf dan ook af wat ik kon doen om deze angstige gevoelens te verminderen, maar ik wist het gewoon niet. Wat kon ik doen? Ik probeerde ademhalingsoefeningen en andere ontspanningsoefeningen, maar het lukte me gewoon niet. Ik belde regelmatig met de ambulance om te vragen of ik niet gek werd. Het was werkelijk een hell waar ik in zat.

Op een gegeven moment ging ik Googlen en kwam ik bij Nick de Waard – Paniekaanval coach uit. Zijn verhaal sprak me direct aan omdat hij exact hetzelfde had meegemaakt als ik. Vervolgens besloot ik om hem een berichtje te sturen omdat ik graag wilde weten of hij mij kon helpen. Uiteindelijk hebben we een uur met elkaar gesproken en ben ik aan de slag gegaan met zijn coaching.

Tijdens deze coaching merkte ik al gauw waarom ik last had van paniekaanvallen. Het kwam omdat ik veel te vaak over mijn grenzen ging en continu bezig was met de angst voor de angst. Na een 6 sessies is uiteindelijk alles goed gekomen en heb ik, middels vallen en opstaan, heel veel geleerd over mezelf aan mijn angsten.

Ik ben nu volledig angstvrij, dankzij Nick de Waard.