Eurostarter
Image default
Aanbiedingen

Moet je kiezen van gekleurde raambekleding

Raambekleding is een groot deel van onze woninginrichting vanwege de doeltreffendheid ervan bij lichtregeling, privacy, en energie-efficiëntie. De functionele waarden maken ze tot een unieke keuze die elegantie en verfijning in de hele ruimte brengt. Maar hoe zit het met het uiterlijk? Juiste aanpassing kan een knallende stijl aan je interieur toevoegen. Maar de verwarring ontstaat als het gaat om het kiezen van de juiste kleur. Welke kleur raambekleding voor in huis is het beste?

Maar voor het zover is, kan één vraag bij je opkomen: Waarom zou je je richten op gekleurde raambekleding? Onderzoeken en studies hebben bewezen dat kleur de kracht heeft om onze stemming te beïnvloeden, zelfs kan het mensen productiever en energieker maken. Als we over de voordelen van kleur beginnen te praten, dan gaat de lijst maar door en door. Gekleurde jaloezieën veranderen niet alleen het uiterlijk van een ruimte, maar hebben ook een positieve invloed op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Gekleurde jaloezieën bepalen de hoeveelheid licht die doordringt, en de hoeveelheid warmte die je kamer binnenkomt. Daarom is het kiezen van de juiste jaloeziekleur een essentieel onderdeel van het koopproces. Afhankelijk van het soort kamer kan de kleur van de jaloezieën verschillend zijn, en ook dat heeft zijn betekenis. 

Beschikbare kleuren voor raambekleding en hun betekenis

Laten we iets leren over de kleuren en de invloed die ze hebben bij het bepalen van de sfeer van je interieur.

– Oranje tinten worden als energiek beschouwd, waardoor ze een goede keuze zijn in een oefen- of speelkamer, maar niet geschikt als raambekleding voor kinderkamer.

– Grijze tinten verzachten de aanblik van elke ruimte en brengen rust. Installeer grijs gekleurde jaloezieën overal waar je een rustige sfeer nodig hebt.

– Wit is een neutraal dat vrede, zuiverheid, en perfectie aanduidt. Deze gekleurde jaloezieën hebben ook een zekere functionele waarde. Door het directe daglicht te weerkaatsen, houdt deze kleur de temperatuur van de kamer op een ideale conditie, waardoor het een perfecte keuze is om in de slaapkamer en de woonkamer te installeren.

– De bruine kleur schept een aards gevoel in je huis, en hij staat voor kracht en geborgenheid.

– De zwarte tint helpt bij het absorberen van de warmte en het licht. En een juiste installatie van zwart gekleurde jaloezieën kan ervoor zorgen dat de ramen het middelpunt van het huis worden, terwijl de andere dingen worden geaccentueerd.

– Een kalmerende blauwe tint helpt je de hele dag ontspannen en kalm te blijven. Het biedt rust en sereniteit in de hele kamer.

– Een gele toon verhoogt de helderheid van elke ruimte. Installeer ze in de woonkamer of in de keuken om het totaalbeeld op te krikken.

– Groen en paars brengen de positiviteit, dus ze doen het goed in elke kamer.

– Rood kan intens zijn en kan gemakkelijk de aandacht trekken. Rode jaloezieën en rolgordijnen zijn een goede keuze voor de woon- en eetkamer, maar niet waardig bij installatie in het thuiskantoor.

https://www.raamdecoratie.com