Eurostarter
Image default
Zakelijke dienstverlening

Ruim aantal openstaande vacatures schadebehandelaar

Zonder dat het opvalt, zijn er in ons land dagelijks duizenden schadebehandelaars keihard aan het werk om schadegevallen af te handelen. Dat doen ze in de meeste gevallen accuraat en voortvarend. Zo wordt dagelijks meer dan 200 miljoen euro aan schadevergoeding uitgekeerd. Daarbij gaat het om een grote verscheidenheid aan schades, zoals diefstal, brand, auto-ongevallen en waterschade. Afhandelen van al deze schades vergt analytisch vermogen, nauwkeurigheid, inlevingsvermogen, sterke communicatieve vaardigheden en juridische kennis. 

Er wordt dus veel gevraagd van schadebehandelaars. Doordat veel schadebehandelaars doorgroeien en promotie maken is er voortdurend vraag naar mensen die dit belangrijke beroep willen uitvoeren, zoals ook blijkt uit het ruime aantal vacatures voor schadebehandelaars dat momenteel open staat.

 

Verantwoordelijkheid

In het schadeafhandelingsproces vervullen schadebehandelaars de centrale rol. Ze beoordelen of de schade door de verzekeringspolis wordt gedekt, ze beslissen over de inzet van taxateurs en andere specialisten, stellen eventueel de tegenpartij aansprakelijk en zorgen ervoor dat alle belanghebbenden voortdurend geïnformeerd zijn over de status van de afhandeling. Al deze activiteiten kunnen alleen effectief worden uitgevoerd door een schadebehandelaar als deze voldoende autonomie heeft om beslissingen te nemen. Met deze autonomie komt ook een grote verantwoordelijkheid om het werk naar behoren uit te voeren. 

 

Kies en ga ervoor!

Ben jij een schadebehandelaar met enige ervaring, vind je het werk boeiend om te doen, geniet je van dit verantwoordelijke werk en wil je ermee door? Dan zijn er talloze organisaties die graag gebruik willen maken van jouw vaardigheden en kennis. Bij welke organisatie wil je verder groeien? Kies je voor een grote verzekeraar vanwege de carrièremogelijkheden? Kies je voor een kleinere organisatie, zodat je snel grotere verantwoordelijkheid kunt dragen of kies je voor een detacheerder waar je in relatief korte tijd heel veel ervaring opdoet bij verschillende gerenommeerde verzekeringsorganisaties en zo een eigen netwerk kunt opbouwen? Maak een keuze en ga ervoor!