Eurostarter
Image default
Financieel

De administratie in Enschede en omgeving

De administratie Enschede inschakelen kan voor jou als ondernemer handig zijn. Hij kan je helpen met veel zaken rondom financiën en andere zaken. Zo kan administratie Enschede jou helpen met het samenstellen en controleren van de jaarrekening

Waarom een jaarrekening opstellen?

Uit de jaarrekening blijkt hoe uw bedrijf het afgelopen jaar heeft gedraaid. De administratie Enschede stelt deze jaarrekening – die bestaat uit een balans, winst- en verliesrekening en een toelichting daarop – samen volgens wettelijke eisen. Als je  een BV hebt, moet u de jaarrekening deponeren bij de Kamer van Koophandel. De administratie Enschede maakt, meestal na het afgeven van een samenstellingsverklaring, hierbij een publicatiejaarrekening. Daarnaast kan ook de administratie Enschede de getrouwheid van de financiële informatie controleren. Je  krijgt dan een controleverklaring. Dit geeft banken of andere financiers de zekerheid dat de gegevens in uw jaarrekening juist en volledig zijn.

Adviseren over fiscale zaken

Iets anders waar de administratie Enschede u mee kan helpen is het advies geven over verschillende administratieve en fiscale e zaken. Een ondernemingsvorm, bijvoorbeeld een BV, heeft vergaande fiscale, maar ook juridische consequenties. De administratie Enschede adviseert u welke ondernemingsvorm het beste bij u past. Als u een starter bent, kan een gesprek met een accountant hierover noodzakelijk zijn. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Maar ook als u al jaren een bedrijf hebt, is het verstandig om uw ondernemingsvorm en -structuur samen met een administratie Enschede door te nemen. Er kunnen goede redenen zijn om te kiezen voor een andere ondernemingsvorm. Dit speelt vooral als uw onderneming is gegroeid of juist in omvang is afgenomen. En vergeet het internationale zakendoen niet. Ook hierbij komen veel fiscale kwesties om de hoek kijken. Zo kan  de administratie Enschede u als ondernemer dus met veel verschillende dingen mee van dienst zijn. Het loont dus om een administratie Enschede in dienst te nemen.