Eurostarter
Image default
Financieel

Nu kopen, later betalen Leningen verschijnen binnenkort op kredietrapporten

Koop nu, later betalen (BNPL)-leningen worden steeds populairder omdat ze een gemakkelijke manier bieden om grotere uitgaven in de loop van de tijd te betalen. Deze leningen zijn niet eerder gerapporteerd in rapporten over consumentenkredieten. Maar dat gaat veranderen. Daarbij is in termijnen betalen ook steeds populairder, wat te vergelijken is met nu kopen en later betalen.

Koop nu, betaal later leningen zijn aantrekkelijk. Sommige van deze leningen bieden een beperkte rente van 0%, terwijl andere lage rentetarieven bieden. Consumenten kunnen de schuld in regelmatige termijnen aflossen en de kosten van dure aankopen spreiden.

Omdat veel BNPL-diensten geen harde krediettrekking uitvoeren voor goedkeuring, is dit een uitstekende leenoptie voor mensen met een minimale krediet geschiedenis. Het kan voor deze consumenten moeilijker zijn om goedkeuring te krijgen voor andere financiële producten, zoals creditcards.

We hebben een enquête gehouden om de populariteit van BNPL-diensten te onderzoeken. We ontdekten dat meer dan de helft van de Amerikanen BNPL-leningen heeft gebruikt en dat deze diensten steeds populairder worden.

Normaal gesproken komen deze leningen niet voor in kredietrapporten. Alle drie de kredietbureaus hebben onlangs echter plannen aangekondigd om nu kopen, later betalen en rekeninggegevens en activiteit op consumentenkredietrapporten op te nemen. Maar dit zal niet van de ene op de andere dag veranderen.

Dit is de reden waarom BNPL-leninggegevens niet eerder zijn gerapporteerd

BNPL-serviceactiviteit wordt doorgaans niet gerapporteerd in kredietrapporten omdat dit type gegevens past niet goed in het huidige systeem, dat doorlopende kredieten en langlopende leningen zoals hypotheken en autoleningen analyseert.

Aangezien BNPL-diensten leningen op afbetaling zijn, sluiten sommige consumenten meerdere BNPL-leningen per jaar. Met de meeste huidige kredietmodellen kan het aangaan van meerdere BNPL-leningen als risicovol worden beschouwd. Daarom zou het opnemen van dergelijke activiteiten op kredietrapporten consumenten kunnen benadelen.

Maar experts uit de sector zijn van mening dat consumenten moeten kunnen profiteren van het gebruik van BNPL-services en de kans moeten hebben om hun kredietwaardigheid te verbeteren door verantwoorde keuzes te maken met deze diensten. leningen. Dit omvat het doen van regelmatige, tijdige betalingen en het afbetalen van BNPL-leningen.

Hoewel de kredietbureaus deze gegevens binnenkort zullen rapporteren, willen ze stappen ondernemen om consumenten te beschermen tegen de mogelijke onmiddellijke negatieve kredietimpact van het opnemen van dergelijke gegevens zonder eerst het huidige systeem aan te passen.

Het zal tijd kosten voor de industrie om zich aan te passen en ruimte te maken voor BNPL-leningen — dus consumenten moeten geen onmiddellijke veranderingen verwachten.

Wat te verwachten van alle drie de kredietbureaus

Uiteindelijk zullen alle drie de kredietbureaus enkele BNPL-gegevens rapporteren, maar hoe ze met die gegevens omgaan, zal variëren. Dit is wat we tot nu toe weten:

Experian

Experian is van plan om in het voorjaar van 2022 zijn eigen product, The Buy Now Pay Later Bureau™, op de markt te brengen. Dit product zal essentiële BNPL-accountgegevens bevatten . In eerste instantie worden BNPL-gegevens apart opgeslagen van Experian’s belangrijkste kredietbureaugegevens en kunnen deze door kredietverstrekkers worden opgevraagd.

Equifax

Tijdens het eerste kwartaal van 2022 zal Equifax een standaard formuleren proces voor het opnemen van BNPL-gegevens in traditionele consumentenkredietrapporten. Dit omvat het implementeren van een nieuwe bedrijfssectorcode die wordt gebruikt om de branche te classificeren. Het langetermijnplan is om deze gegevens op te nemen in reguliere consumentenkredietrapporten.

TransUnion

TransUnion heeft onlangs haar eigen nieuwe BNPL-service voor kredietrapportage geïntroduceerd, genaamd Point-of-Sale Suite Solutions. . Het kredietbureau zal BNPL-gegevens in haar rapportages opnemen. Deze gegevens verschijnen in een apart gedeelte van kredietrapporten en worden beschikbaar gesteld aan kredietverstrekkers.

Wat dit betekent voor consumenten

Als u BNPL-services gebruikt, kunt u relevante gegevens verwachten verschijnen binnenkort op uw kredietrapport. Hoewel het misschien niet meteen gebeurt, zal het uiteindelijk werkelijkheid worden. Bij spaarbuidel.nl kunt u het aanbod met elkaar vergelijken om tot de beste betalingsmethode te komen.

Voor consumenten die nieuw zijn in het opbouwen van krediet, kan het opnemen van BNPL in hun kredietrapport een manier zijn om krediet te verkrijgen en hun kredietscore te verbeteren. Maar om hiervan te profiteren, moeten consumenten verantwoorde keuzes maken, zoals op tijd betalen.

Het maakt niet uit welke persoonlijke financiële hulpmiddelen u gebruikt, het is belangrijk om slimme keuzes te maken en voorzichtig te zijn. Doe je best om schulden niet te negeren, te late betalingen te doen of betalingen mis te lopen.

BNPL-leningen kunnen voordelig zijn, maar ze kunnen je financiële stress bezorgen als je niet voorzichtig bent. Sluit alleen BNPL-leningen af als u het zich kunt veroorloven om regelmatig te betalen zonder uw andere financiële verplichtingen te negeren. Overweeg altijd hoe uw acties uw financiële welzijn zullen beïnvloeden.

https://spaarbuidel.nl/geld-lenen-zonder-bkr/