Eurostarter
Image default
Financieel

6 redenen om nee te zeggen tegen een vakantielening

Maak uw vakantie niet duurder dan nodig is.

De feestdagen komen eraan en dat kan betekenen dat u moet ruilen geschenken, een reis maken om familie te zien, uitgaan om het te vieren met vrienden, of al het bovenstaande. Als u niet veel spaargeld over heeft, kunt u zich afvragen hoe u dat allemaal gaat betalen.

Daarom bieden kredietverstrekkers nu ‘vakantiewoningen’ aan, die in wezen gewoon onbeveiligd zijn persoonlijke leningen onder een andere naam. Ze laten u de vakantieperiode hebben die u wilt en zorgen ervoor dat u zich later zorgen maakt over de rekening.

Hoewel dit type lening misschien de sleutel lijkt tot een gedenkwaardige vakantieperiode, zijn er verschillende grote nadelen aan het krijgen van een. Hier zijn er zes.

1. Discretionaire uitgaven zijn geen goede reden om geld te lenen

We beginnen met het grootste probleem met vakantiewoningen: cadeaus kopen, reizen en andere vakantiekosten die u maakt, zijn discretionaire uitgaven. Wanneer u een vakantielening afsluit, betaalt u rente voor dingen die u wilt, maar niet nodig hebt.

Zelfs als u een uitstekende kredietwaardigheid heeft en in aanmerking komt voor de beste persoonlijke lening tarieven, krijgt u nog steeds onnodige schulden maken. Je brengt je toekomstige zelf in een moeilijke financiële situatie, zodat je meteen kunt hebben wat je wilt in plaats van ervoor te sparen. Op https://minilening-zonder-bkr.nl/ laten we zien waarom het onnodig is geld te lenen voor dingen die u niet nodig heeft. Het kost gewoonweg geld wat je misschien een andere keer harder nodig hebt. 

2. U kunt het budget overschrijden en meer lenen

Stel dat u een vakantielening krijgt voor een bedrag waarvan u denkt dat het al uw uitgaven zal dekken. Wat als die uitgaven veel hoger uitvallen dan waarop u had gerekend?

Afhankelijk van de situatie kunt u uw uitgaven misschien in toom houden. Als u een lening aanging om cadeaus te kopen, zou u op zoek kunnen gaan naar voordelige opties. Maar wat als u geld heeft geleend voor een vakantiereis en u zich halverwege de reis realiseert dat het meer gaat kosten dan u had gedacht?

Het zou kunnen dat u meer leent voor die onverwachte vakantiekosten, waardoor u nog dieper in de problemen komt met schulden.

3. Het maakt je vakantie stressvoller

Het hele punt van een vakantielening is om van je vakantie te genieten, maar dat is moeilijk als je je zorgen maakt over hoe je je geleende terugbetaalt en wat je bank account er achteraf uit zal zien.

Als je denkt dat je deze gedachten uit je hoofd kunt bannen terwijl je het viert, zijn de kansen niet in jouw voordeel. Van de mensen met schulden denkt meer dan de helft minstens meerdere keren per week aan hun schulden en meer dan een kwart denkt er elke dag aan.

4. Lening Betalingen maken het moeilijk om geld te besparen

Als u niet veel geld heeft gespaard, zou het opbouwen van uw spaargeld uw belangrijkste doel moeten zijn. Op die manier bent u beter voorbereid op noodsituaties en toekomstige uitgaven.

Hoe meer rekeningen u elke maand moet betalen, hoe moeilijker het is om te sparen. Als u een vakantielening krijgt, zullen die lening betalingen u ervan weerhouden geld te besparen.

5. Het kan een slechte gewoonte worden

Ik heb al gezegd waarom het geen goed idee is om geld te lenen voor discretionaire uitgaven. Een andere reden waarom je dit moet vermijden, is dat het vaak een gewoonte wordt. Als je eenmaal geld hebt geleend voor iets dat je niet nodig hebt, wordt het gemakkelijker om het opnieuw te doen.

Hier is een voorbeeld van hoe dit precies kan gebeuren met een vakantielening. U besluit dit jaar een vakantielening voor 12 maanden af te sluiten. Vanwege uw lening betalingen kunt u niet veel sparen. Tegen maand 11 heb je weer geld nodig voor de feestdagen.

In het beste geval ben je weer terug bij af: het is de feestdagen en je hebt weinig geld. Dan ga je ervan uit dat je een vakantiewoning voor 12 maanden hebt afgesloten. Als je een lening met een langere looptijd hebt gekregen en alleen minimale betalingen hebt gedaan, ben je in een nog slechtere positie.

6. Een creditcard met 0% rente kan u minder kosten

Hoewel ik nooit aanraad om geld te lenen voor de feestdagen, is de juiste creditcard een veel betere keuze dan een lening. Er zijn veel 0% intro APR-creditcards die je zou kunnen gebruiken om je uitgaven te financieren zonder rente te betalen, ervan uitgaande dat je het saldo binnen de introductieperiode betaalt.

Dit is nog steeds niet ideaal, maar jij tenminste kunt op deze manier rentekosten vermijden en alleen terugbetalen wat u in de eerste plaats hebt geleend. Bij https://leningmetbkr.com/ laten we een paar van deze aanbieders zien. 

Een vakantiefonds is beter dan een vakantielening

De vakanties kunnen zeker duur zijn, maar dat is geen goede reden om schulden te maken. Net als andere discretionaire uitgaven, moet u van tevoren sparen voor de vakantie. Als je vroeg genoeg in het jaar begint, kun je een solide vakantiefonds hebben tegen de tijd dat winkels hun kerstversiering uitbreken.

En als je niet zoveel hebt gespaard voor de feestdagen als je zou willen, het is het beste om een meer economische benadering te volgen. U kunt nog steeds van het seizoen genieten zonder al uw geld uit te geven.

 

https://leningmetbkr.com/leningen/800-euro-lenen/