Eurostarter
Image default
Financieel

Is herhaaldelijk lenen een goed idee?

Deze week gaan we kijken naar herhaalleningen en aanvullende leningen. We gaan kijken naar de basis (zoals wat zelfs een herhaallening is?) en de verschillen tussen opwaardeerleningen, lening zonder inkomen, herhaalleningen en de voordelen van het aanvragen van beide. En, zoals altijd, het zal allemaal vrij zijn van ingewikkeld jargon of financieel jargon.

Zoals iedereen weet, moeten soms zelfs de best opgestelde plannen en budgetten veranderen en zich aanpassen aan onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen.

  • Soms is het uw auto die onverwachts kapot gaat.

  • Soms is het een verandering van carrière of functie.

Andere keren krijgt u de kans om te investeren of geld uitgeven — zoals bijvoorbeeld het uitbreiden of renoveren van uw huis — dat was een tijdje geleden geen optie.

Wat de reden ook is, het leven kan u curveballs opleveren, wat betekent dat u zich moet hergroeperen of u moet geven kansen om een beslissing te nemen die iets later vruchtbaar kan zijn.

En in beide gevallen betekent die beslissing soms dat je meer geld moet lenen.

Maar het is een veel voorkomende misvatting dat als je al een lening hebt (of onlangs een lening hebt gehad), je niet meer in aanmerking komt om opnieuw te lenen, vooral als je je bestaande schuld nog niet hebt afbetaald, wel dien je altijd rekening te houden met de BKR coderingen.

Herhaalbare leningen en aanvullende leningen kunnen u helpen het geld te lenen dat u nodig heeft, vaak tegen een betere rente dan waarvoor u eerder in aanmerking kwam. Maar we lopen op de zaken vooruit, laten we beginnen bij de basis, zullen we?

Wat is een herhaallening?

Een herhaallening, zoals de naam suggereert, is een andere lening aangegaan bij dezelfde kredietverstrekker. Dit wordt meestal gedaan als een nieuwe leningaanvraag aan het einde van uw aflossingen.

Met andere woorden, een herhaallening betekent dat u meer geld leent van een geldschieter waarmee u een eerdere relatie hebt.

En wat is een opwaardeerlening?

Een opwaardeerlening is iets anders. Het is een manier om extra geld te lenen terwijl u de eerste lening aflost.

Stel bijvoorbeeld dat u in 3 jaar € 3.500 hebt geleend en de afgelopen periode regelmatig en op tijd hebt afgelost. zes maanden.

Na die zes maanden besluit je dat je je auto wilt upgraden of je huis wilt inrichten en daarvoor €1.000 extra moet lenen.

Met een Met een aanvullende lening kunt u €1.000 toevoegen aan het saldo van uw eerste lening en die extra €1.000 aflossen naast uw bestaande schuld.

Hoe werken aanvullende leningen en herhaalleningen?

Dit is een goede vraag.

Herhaalbare leningen worden net als elke andere lening verwerkt. U bepaalt hoeveel u wilt lenen, doorloopt het aanvraagproces en krijgt – als u wordt goedgekeurd – het geld op uw rekening.

Een aanvullende lening is echter iets anders.

Technisch gezien is de opwaardering een nieuwe lening die het bedrag dat u verschuldigd bent op uw vorige schuld vereffent en aanvult met het extra bedrag dat u wilt lenen.

Om er een Iets duidelijker, laten we teruggaan naar ons vorige voorbeeld: u heeft 6 maandelijkse aflossingen gedaan op uw lening van € 3.500 en bent nu ongeveer € 3.000 plus rente verschuldigd.

Als u vervolgens € 1.000 extra wilde lenen, we zouden altijd uw omstandigheden beoordelen om er zeker van te zijn dat u de extra schuld kunt betalen.

Als dat zo is, berekenen we precies hoeveel geld u nodig heeft om uw eerste lening af te lossen en u een nieuwe lening aan te bieden – gemaakt van het bedrag dat nodig is om de eerste lening af te betalen plus het bedrag dat u wilt lenen.

Dan wordt het vereffeningsbedrag automatisch gebruikt om de vorige lening af te sluiten en alleen het opwaardeerbedrag — In dit geval zou €1.000 naar uw rekening worden overgemaakt.

Waarom zou iemand een herhaalde lening aanvragen?

Dit is een goede vraag.

Herhaalleningen zijn een goede optie voor mensen die opnieuw willen lenen en die een kredietverstrekker willen gebruiken die ze al vertrouwen.

Zoals we al eerder zeiden, dit kan zijn voor onderhoudsreparaties, een investering in hun huis of omdat ze hebben ontdekt dat als ze een ander bedrag lenen, ze sommige van hun duurdere bestaande schulden tegen een beter tarief kunnen afbetalen.

Eigenlijk is een van de grote voordelen van herhaalde leningen toegang tot betere tarieven.

Als je eerder een lening hebt aangevraagd bij een kredietverstrekker, kom je waarschijnlijk in aanmerking voor lagere tarieven omdat je een vaste relatie hebt en herhaaldelijk hebt aangetoond dat je iemand bent die op tijd terugbetaalt .

Als zodanig is het waarschijnlijk dat de kredietverstrekker u betere tarieven zal bieden voor het nieuwe bedrag dat u wilt lenen.

Wie komt in aanmerking voor een herhalingslening?

Geschiktheidscriteria verschilt van kredietverstrekker tot kredietverstrekker, maar bij Bamboo controleren we uw terugbetalingsgeschiedenis en uw persoonlijke situatie om te zien of u de nieuwe lening kunt betalen. Met andere woorden, we voeren alle reguliere controles uit die we normaal doen voor nieuwe toepassingen… en nog wat! (Wij zijn een verantwoordelijke kredietverstrekker en zouden niet willen dat u geld leent dat u zich niet kunt veroorloven.)

Hoe zit het met aanvullende leningen? Wat zijn de voordelen van aanvullende leningen?

Omdat een aanvullende lening uw bestaande lening aflost en u een nieuwe, iets grotere lening geeft, is dit een geweldige manier om toegang te krijgen tot extra geld zonder een extra kredietlijn aan te gaan.

Het biedt u ook de mogelijkheid om te onderhandelen over nieuwe betalingsvoorwaarden voor uw nieuwe lening, of u deze nu sneller wilt aflossen of de kosten een beetje wilt spreiden.

(Het exacte aflossingsplan dat u wordt aangeboden, is natuurlijk gebaseerd op uw behoeften en omstandigheden.)

Zijn aanvullende leningen en herhaalde leningen voor iedereen?

Zoals bij alle vormen van lenen, zijn opwaardeerleningen en herhaalleningen niet voor iedereen weggelegd.

Terwijl ze je een kleine boost kunnen geven of je kunnen helpen het geld te krijgen dat je nodig hebt tegen een beter tarief, zijn ze natuurlijk een extra bron van schulden.

Als u niet 100% zeker weet of u een herhalingslening of een opwaardering kunt betalen, of als u denkt dat uw omstandigheden zou kunnen veranderen, zodat de terugbetalingen een probleem zouden vormen, ze zijn waarschijnlijk niet de juiste optie voor jou.

https://www.leningenhypotheek.com/400-euro-lenen/