Eurostarter
Image default
Electronica en Computers

Waar let je op bij de aanschaf van een hoverboard?

Waar let je op bij de aanschaf van een hoverboard?

Een hoverboard. Je hebt ze vast met enige regelmaat voorbij zien komen. En niet voor niets! Ze zijn namelijk ontzettend populair vooral bij kinderen in de categorie tot 12 jaar. Toch zien we ook dat steeds meer volwassenen zich eraan. Omdat het aanbod de afgelopen jaren enorm is gegroeid, kan het een flinke uitdaging zijn om de juiste keuze te kunnen maken. Speciaal daarom hebben we een aantal tips voor je, die je hierbij kunnen helpen.

Let op de actieradius

Een gemiddeld Hoverboard heeft een actieradius van zo tussen de 10 en 20 kilometer. Uiteraard afhankelijk van de accu welke je kiest. Wil jij een flink stuk kunnen rijden, dan is het dus raadzaam om goed te kijken naar welke actieradius je hoverboard nu eigenlijk heeft. Het is natuurlijk ook niet leuk, dat wanneer je net een paar kilometer onderweg bent, je je hoverboard alweer een aantal uren achter de lader moet doen omdat de accu al leeg is. De capaciteit van de accu is dus van groot belang om rekening mee te houden, wanneer jij voornemens bent er flinke afstanden mee af te gaan leggen.

Snelheid

De snelheid is natuurlijk van grote invloed op het gebruik van de accu. Des te sneller je hoverboard gaat, des te meer accu capaciteit er nodig is. Gemiddeld gaan ze zo’n 10 kilometer per uur. Uiteraard kun je ook zelf bepalen hoe hard je gaat, door op een bepaalde manier op je hoverboard te gaan staan.

Welk hoverboard kies je?

Welke je uiteindelijk kiest, dat ligt natuurlijk volledig aan je eigen wensen. Wel is het goed om eens een kijkje nemen bij 5top. Hier worden namelijk verschillende soorten met elkaar vergeleken. Hier kun je dus alvast wat inspiratie opdoen om te bepalen welk hoverboard uiteindelijk goed bij jou past.