Eurostarter
Image default
Particuliere dienstverlening

Wel of geen Nationale Hypotheek Garantie? Hypotheekadvies in regio Utrecht

Wanneer u een hypotheek afsluit, heeft u de optie om de Nationale Hypotheek Garantie af te sluiten. Hier zitten zowel voor- als nadelen aan en daarom is het belangrijk om goed te overwegen of dit zinvol is in uw situatie. Door hypotheekadvies in regio Utrecht en omgeving in te winnen, krijgt u hier een beter beeld van. U kunt terecht bij Oscar Prent Assurantiën B.V. in Bilthoven, een ervaren expert als het aankomt op hypotheekadvies in Utrecht. Hier ontvangt u advies over de verschillende mogelijkheden qua hypotheek, wordt u begeleid in het hele proces en krijgt u informatie over zaken zoals de kosten koper en de Nationale Hypotheek Garantie.

Wat zijn de voordelen?

Het afsluiten van een hypotheek is een financieel risico, omdat u hier voor een lange tijd aan vast zit en het belangrijk is dat u maandelijks de hypotheek kunt betalen. Zo niet, dan kunt u uw huis kwijtraken. De Nationale Hypotheek Garantie is een vangnet voor wanneer u door omstandigheden de hypotheek niet langer kunt betalen. Er wordt na een tegenvaller gekeken hoe de hypotheek betaalbaar kan blijven. Wanneer u het huis moet verkopen en er een restschuld overblijft, kan deze kwijtgescholden worden door de Nationale Hypotheek Garantie. Ook krijgt u korting op de hypotheekrente, wat jaarlijks een voordeel van een half procent kan zijn.

Wat zijn de nadelen?

De Nationale Hypotheek Garantie klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar er zitten natuurlijk niet alleen voordelen aan. Om de garantie af te kunnen sluiten, moet u eenmalig een bepaald percentage van het totale hypotheekbedrag betalen. Dit ligt onder de één procent, maar over een hoge hypotheek kan dit toch een behoorlijke som zijn. Het is dus belangrijk dat u dit geld kunt missen om de garantie af te kunnen sluiten. Voordat u een beslissing neemt over het al dan niet afsluiten van de Nationale Hypotheek Garantie, kunt u het beste hypotheekadvies in de buurt van Utrecht inwinnen bij een expert.

https://opabv.nl/