Eurostarter
Image default
Mobiliteit

Welke Rollz rollators zijn er allemaal?

Je kunt het best voor een rollator kiezen wanneer het niet meer helemaal makkelijk gaat om zelfstandig te lopen, een rollator kan je namelijk ondersteunen tijdens het lopen en zorgt er ook voor dat je een goede loophouding houdt. Een goede loophouding is belangrijk omdat je anders veel last kunt krijgen van je gewrichten, om een goede loophouding te kunnen hanteren moet je ook een goede rollator hebben. Rollz heeft jarenlange ontwikkelingen doorgevoerd om uiteindelijk op de beste rollator te komen, er zijn dan ook verschillende rollators van Rollz op de markt gekomen. Hieronder kun je meer lezen over deze rollators.

Rollz Motion (Performance)

De Rollz Motion is de perfecte rollator om lange afstanden mee te lopen, dit komt doordat deze rollator omgebouwd kan worden tot rolstoel. Op deze manier is het dus ook mogelijk om onderweg uit te rusten. De Rollz Motion Performance is een variant op de Rollz Motion, op de Rollz Motion performance zitten namelijk banden die gevuld zijn met lucht, het is hierdoor mogelijk om ook wandelingen door het bos te maken. De hobbels kunnen namelijk makkelijk genomen worden en zijn ook niet zo heftig. 

Rollz Flex

De Rollz Flex is de meest ideale rollator om boodschappen mee te doen, dit komt doordat de Rollz Flex een kleine en wendbare rollator is. Het mooie van de Rollz Flex is ook dat er een boodschappentas op zit, wanneer je boodschappen gaat doen hoef je dus niet een aparte tas mee te nemen. 

Rollz Motion Rhythm

De Rollz Motion Rhythm is de meest geavanceerde rollator van Rollz, deze rollator is namelijk bedoeld voor mensen met bijvoorbeeld parkinson. Op de Rollz Motion Rhythm zitten namelijk apparaten die ervoor zorgen dat het looppatroon wordt gestimuleerd, dit wordt gedaan door middel van kleine schokjes in de hand. Deze schokjes zorgen er dan weer voor dat er geen stappen worden overgeslagen in de hersenen.