Eurostarter
Image default
Woningen

BADKAMERTEGELS

huis te koop

Als we nadenken over wat voor soort afwerking in de badkamer zal zijn, is de keuze bijna altijd duidelijk: keramische tegels of porselein. Dezelfde afwerkingsoptie domineert bij het kiezen van een vloer en een “backsplash” voor de keuken.

En hier is alles duidelijk: tegels zijn duurzaam, vochtbestendig en praktisch materiaal. Bovendien zijn er lange tijd verschillende prints op de tegels aangebracht, geglazuurd in alle tinten, en is er een mozaïek uit “gesneden”. En het lijkt erop, wat kun je nog meer bedenken? De keuze is al enorm!

Maar na 2017 zal ons idee van keramische tegels nooit meer hetzelfde zijn! Ontwerpers en fabrikanten zijn verder gegaan en spelen nu niet alleen met kleur en maat, maar ook met de vorm, het volume en de textuur van keramiek. Hier is een selectie van de meest interessante en actuele trends in het ontwerp van keramische tegels in de badkamer.

1) Honingraattegel of zeshoekige badkamertegel.

Een stijlvolle oplossing waarmee u de meest ongelooflijke ontwerpfantasieën tot leven kunt brengen. Een combinatie van zeshoekige tegels van dezelfde grootte, maar verschillende kleuren, ziet er indrukwekkend uit. Met deze techniek kun je het ritme bepalen en focussen op de nodige interieurdetails. Maar de combinatie van honingraattegels met houtachtige of gelamineerde tegels ziet er veel verbazingwekkender uit.

2) Klinkertegels of “varken”

Ja, ja, niets nieuws, zegt u. En we zijn het erover eens dat de meeste gezinnen de afgelopen jaren voor dergelijke tegels hebben gekozen. Maar als voorheen de witte kleur domineerde, soms een zwarte versie van deze tegel flitste en het buitengewoon problematisch was om kleuropties te vinden, is deze nu vrij verkrijgbaar in alle kleuren en tinten. Dit heeft de handen van interieurontwerpers bevrijd en tegenwoordig bieden ze honderden interessante stylingopties, combinaties van verschillende soorten “zwijnen”.

3) Patchwork-tegels.

Deze optie komt goed van pas als je van rustige muurkleuren houdt of bijvoorbeeld voor een klassiek Scandinavisch interieur hebt gekozen, maar je wilt accenten en kleuren toevoegen aan je huis. Op de vloer ziet deze tegel eruit als een vloerkleed, wat zorgt voor een gezellig gevoel in het interieur. En ze maakt een saaie strenge keuken meteen ondeugend en interessant. Bovendien kunt u in de keuken patchwork-tegels zowel op de vloer als als keuken “backsplash” gebruiken.

4) Tegel met een patroon “onder het behang”.

Je hebt namelijk gekozen voor een interieur in klassieke stijl: de inrichting van de kamers is al gekozen, de keuken en het meubilair voor het hele appartement zijn besteld, maar er zijn moeilijkheden ontstaan ​​bij de keuze om de badkamer af te werken. Ik wil de stijl van het hele appartement behouden, terwijl ik de badkamer praktisch en comfortabel wil maken. Hier komt zo’n oplossing u te hulp. De tegel imiteert het patroon op klassiek Engels of Frans behang. Het interieur ziet er tegelijkertijd buitengewoon origineel en harmonieus uit.

5) Groot formaat porselein.

Op dit moment is deze oplossing nog niet populair geworden vanwege de complexiteit van transport en installatie. Maar kies je voor porselein steengoed met een afmeting van bijvoorbeeld 1,5 bij 3 meter, dan durven we je te verzekeren: het resultaat overtreft alle verwachtingen. Deze oplossing maakt het interieur direct status en representatief. Een uitstekende oplossing voor bedrijfspanden!

6) Volumetrische 3D-tegels.

Na 3D-panelen voor muren verscheen een keramische analoog op de markt: volumetrische tegels. Op dit moment wint de sneeuwwitte trend aan kracht, dat wil zeggen een oplossing wanneer de hele badkamer, van vloer tot plafond, wordt bekleed met witte tegels in verschillende vormen en maten. In dit geval helpen de 3D-effecttegels om accenten te leggen en het interieur interessanter te maken. Witte 3D-tegels zijn op het hoogtepunt van populariteit, maar er zijn andere kleur- en textuuroplossingen.

7) “Keramisch beton”

De populariteit van de loftstijl in het interieur van appartementen en restaurants heeft tegelfabrikanten ertoe aangezet “keramisch beton” te produceren. Zelfs 5-6 jaar geleden was het niet eenvoudig om een ​​goede oplossing voor een badkamer voor deze stijl te vinden. Nu is de keuze enorm, zowel texturen als formaten. De tegel imiteert ruw gips, betonnen muur en andere attributen van loft- en industriële stijlen.

8) Tegels “gemarmerd”.

Tegels die natuursteen imiteren zijn geen nieuwe trend, maar nog steeds erg populair. Keramische tegels gedragen zich in het dagelijks leven beter dan welk natuurlijk materiaal dan ook. Nu kun je bijna elke imitatie vinden: marmer, graniet, leisteen, enz. Bovendien is de productietechnologie zodanig dat het patroon op porselein-aardewerk of tegels zich niet herhaalt, waardoor de keramische analoog qua uiterlijk zo dicht mogelijk bij natuursteen lijkt. En de prijs is natuurlijk veel leuker.

9) Houtimitatietegels.

Tegels met houteffect hebben onherroepelijk de harten van ontwerpers en klanten veroverd. En als eerder dergelijke tegels voornamelijk op de vloer in de gang werden gelegd, worden ze tegenwoordig in het interieur van de badkamer steeds vaker op de muren aangetroffen. Deze stylingoptie biedt ruimte voor creativiteit en stelt u in staat om ongebruikelijke interieuroplossingen te creëren.

Creëer, selecteer, experimenteer – vandaag zijn er voorbeelden en mogelijkheden genoeg!

huis te

https://be.propenda.com