Eurostarter
Image default
Bedrijven

Dit is Katwijk

Op nog geen 5 kilometer van Leiden ligt de badplaats Katwijk. Door het 5 kilometer lange strand en de gezellige strandboulevard is Katwijk erg populair onder vakantievierende gezinnen. Katwijk is ook leuk om een weekendje weg te gaan.

Wat te doen in Katwijk?

Katwijk ligt direct aan zee. Maak een lange wandeling over het strand of de gezellige boulevard. Neem een kijkje bij de oudste vuurtoren die je kan vinden langs de Nederlandse kust en neem zeker een kijkje bij de kleine witte kerk, wat je aan een hofje met allemaal kleine vissershuisjes vindt. Deze dingen geven je een goed beeld van het vroegere dorpsleven.

Katwijk is dus vooral in de zomer populair onder gezinnen die van de zon en het strand komen genieten, maar trekt het hele jaar bezoekers. In de winter kan je in Katwijk heerlijke wandelingen op het strand maken, met of zonder hond. Je kan lekker uitwaaien aan de zee. Je kan ook wandelen of fietsen in de nabijgelegen natuurgebieden. Bezoek de natuurgebieden berkheide en de Coepelduyn. Als je op zoek bent naar cultuur en winkels kun je uitstekend terecht in Leiden. In Katwijk vind je al 150 winkels. Deze zijn helaas op zondag gesloten.

Overnachten in Katwijk

Wie wil nu niet overnachten in een strandhuisje? Slapen op het strand, ontbijten met je voeten in het zand, genietend van de zon en met een drankje kijken naar de zonsondergang. Klinkt al de ultieme strandvakantie, toch? Wij noemen een paar overnachtingsmogelijkheden voor je op: Strandhuisjes De Waterkering, Kusthuisjes, Strandvakantiehuisjes Katwijk, Strandhuys Katwijk, Strandpaviljoen Zee en Zon, Strandhuisjes Willy Noord, Strandhuisjes Willy Zuid, SandCSleep, Logeren aan Zee, Strandchalets Katwijk, Surf en Beach strandhuisjes en beachouse Key West. Genoeg keuze dus!

Vier dorpskernen

De dorpen Valkenburg, Rijnsburg, Katwijk aan den Rijn en Katwijk aan Zee vormen samen de kustgemeente Katwijk. Steeds meer mensen kiezen ervoor om in Katwijk te gaan wonen. Dit komt door de centrale ligging en de ligging aan het strand. Door de gunstige ligging blijft het aantal inwoners ook groeien. Huishoudelijk afval wat niet in de container past hoort bij het grofvuil katwijk. Als je veel grofvuil katwijk hebt, kun je een container huren. Grofvuil katwijk voor al je afval dat niet in de container past.

https://www.afvalcontainersvlk.nl/container-huren-katwijk/