Eurostarter
Image default
Sport

Marciano Mengerink en VV Katwijk

Marciano Mengerink en VV Katwijk

Als er iemand is aan wie VV Katwijk dit tot nog toe succesvolle seizoen te danken heeft dan is het Marciano Mengerink wel. De inmiddels 28-jarige centrumspits is al geruime tijd één van de sterkhouders op Sportpark de Krom. Scoren doet Mengerink als geen ander, maar dat is niet zo gek als je voorheen op hogere podia je talenten hebt mogen etaleren. Nog voordat de in Amsterdam woonachtige aanvaller in actie kwam voor de Tweede Divisie-formatie, acteerde hij voor respectievelijk FC Barnet, SDV Barneveld én FC Zutphen. Bij die laatste club doorliep hij ook een deel van de jeugdopleiding.

Net zoals vele andere spelers die uitkomen in de Tweede Divisie is er óók voor Mengerink een leven naast het voetbal. Wonend in Amsterdam-Zuid, samen met zijn vriendin, vervult de spits een maatschappelijke rol naast zijn loopbaan als profvoetballer. Zoals hij altijd al had gewild, is hij nu al geruime tijd gymdocent. Iets waar hij al tijden naar verlangde en zich dus naast het voetballen ook voor kan inzetten.

Over zijn dienstverband bij FC Barnet spreekt Mengerink vol lof. Het was voor hem een geweldige tijd in misschien wel de meest indrukwekkende stad van de wereld, zo onderstreept hijzelf. Met name de staf onder wie hij werkte, was voor hem één van de bekroningen tijdens dit nogal korte avontuur. Spelen in de kleuren van FC Barnet deed Mengerink niet zo heel lang. Hij was enkel gedurende het seizoen 2013/2014 te bewonderen op het vijfde niveau van het Engelse voetballandschap. Toen goed voor 20 competitiewedstrijden waar één assist uit voortkwam.

Nog mooier vond Mengerink het dat hij onder de hoede viel van één van de meest kleurrijke internationals die Oranje ooit heeft gehad, Edgar Davids. Een ware peoplesmanager, aldus de speler in kwestie.

Wil je meer lezen over deze spelbepaler en nog andere ‘eyecatchers’ uit de Tweede Divisie, ga dan nu naar www.tweededivisie.nl

https://tweededivisie.nl/teams/vv-katwijk/