Eurostarter
Image default
Verbouwen

Contactlijm haal je bij Meiboom

Een contactlijm is een op oplosmiddel gebaseerde lijm. Deze lijm is uitermate geschikt voor oppervlaktes zoals PVC-bedekkingen, metalen, kunststof, leer, keramiek, rubber en textiel. Om de lijm op een goede manier te gebruiken, dienen beide oppervlaktes droog, barstvrij en stofvrij te zijn. Daarnaast is het ook van belang dat beide oppervlaktes tegen spanning en druk kunnen. Weet je niet zeker of de oppervlaktes voorzien zijn van bovengenoemde zaken? Zorg er dan voor dat je deze bijvoorbeeld droog maakt door te föhnen of met een doekje af te doen. Daarnaast kun je ook de barsten opvullen of de oppervlaktes schuren om ze gelijk te maken. Dit zal er in resulteren dat de lijm de meeste binding zal vinden met de oppervlaktes, waardoor hij zo sterk mogelijk is.

 

Wanneer je er voor kiest om contactlijm te kopen, zijn er een aantal voordelen die meegebracht worden. Allereerst is deze manier van lijmen erg gemakkelijk te verspreiden. Hierdoor kun je gemakkelijk grote oppervlaktes evenredig voorzien van lijm. Daarnaast kun je de lijm ook gebruiken voor bijvoorbeeld rolstoelen of vloerverwarming. Dit maakt de lijm dan ook enorm bruikbaar voor zeer verschillende doeleinden. Tenslotte is de lijm zeer sterk in de aanhechting. Dit maakt contactlijm dan ook in erg veel gevallen een zeer goede keuze. Zo weet je dan ook zeker dat wanneer je contactlijm aanschaft, je verzekerd bent van een sterke lijm. Wat ga jij lijmen vandaag?

 

Ben je op zoek naar een goede contactlijm? Let bij de aanschaf van deze lijm goed op de kwaliteit. Het is namelijk zo dat er verschillende soorten contactlijm te verkrijgen zijn. Deze kennen echter niet allemaal dezelfde kwaliteit. Om er voor te zorgen dat je een goede lijm gebruikt, kun je letten op bijvoorbeeld certificaten of de inhoud van de lijm. In veel gevallen kun je dan ook door het etiket te lezen erachter komen of de lijm van goede kwaliteit is.

https://www.meiboom.eu/contactlijm/