Eurostarter
Image default
Bedrijven

Op een efficiënte manier de aslast van uw vrachtwagen berekenen

De aslast berekenen van uw vrachtwagen vooraleer u de weg op gaat doet u vanaf nu eenvoudig en snel dankzij de weegsystemen van MD Techniek. Dit handelsbedrijf produceert en verdeelt mobiele weegsystemen. Het feit dat hun toestellen mobiel zijn, zorgt ervoor dat ze op gelijk welke locatie te gebruiken zijn en makkelijk van punt A naar punt B worden getransporteerd. Let wel: voor een optimale werking dient het toestel steeds op een vlakke ondergrond te worden geplaatst. Bij instabiliteit worden de metingen onbetrouwbaar en kan er schade optreden aan het weegsysteem.

Waarom is het zo belangrijk om de aslast te berekenen?

Op de as steunt het volledige gewicht van de vrachtwagen én van zijn lading. Onder de as bevinden zich de wielen. Wanneer de as overbeladen wordt, zal deze doorbuigen, wat niet goed is voor de levensduur ervan. In sommige gevallen kan de as zelfs helemaal breken, waardoor er heel wat dure herstellingen aan de vrachtwagen dienen te gebeuren. Dit kan reeds gevaarlijk zijn in stilstand, beeldt u zich dan maar eens in dat de as van het voertuig al rijdend doormidden breekt. De gevolgen zijn niet te voorzien en een ongeval met stoffelijke én fysieke schade is heel waarschijnlijk. Daarnaast kunnen er nog andere neveneffecten optreden. Wanneer u de niet heeft genomen om de aslast te berekenen, kan de vrachtwagen doorhangen, waardoor hij kan blijven steken op een verkeersdrempel of bij andere obstakels.

Kies voor een weegsysteem op maat

De weegsystemen van MD Techniek zijn van bekende merken zoals HAENNI en M15A. Ze bieden ook systemen op maat aan, wat een zeer interessante optie kan zijn voor bedrijven die dagelijks de aslast van hun vrachtwagens dienen te berekenen. De machines worden afgestemd op het specifieke voertuig, waardoor deze uiterst nauwkeurig en razendsnel de aslast berekenen en u binnen de kortste keren de weg op kan.

https://mdtechniek.nl/