Eurostarter
Image default
Aanbiedingen

Tips voor een aantrekkelijk vogelhuisje

Tips voor een aantrekkelijk vogelhuisje

Vogelhuisjes zijn hip. Waar de huisjes vroeger alleen werden gebruikt om vogels een veilig thuis te bieden, zien we ze nu steeds vaker als decoratie terug in de tuin. Het leukste is natuurlijk als het nestkastje bewoond wordt, maar ook nog mooi staat in je tuin. Hier vind je een aantal tips voor een aantrekkelijk vogelhuisje voor zowel vogels als mensen. 

 

Voor de vogels 

De meeste vogels doen niet moeilijk over een nestkastje met een bijzondere vorm of kleur. Wel hebben ze andere eisen. Zo nestelen ze zich sneller in het vogelhuisje als de vliegopening op het noorden, noordoosten of oosten hangt. De ideale hanghoogte is ongeveer 2 meter boven de grond. Zo hangen ze hoog genoeg om veilig te zijn voor eventuele roofdieren. Wat vogels nog meer belangrijk vinden? Een goede buur! Het liefst eentje op afstand, want vogels vinden het niet fijn als nestkastjes te dicht bij elkaar hangen. 

Een andere tip is om een vogelhuisje uit te kiezen op de vogels die je in de tuin hebt. Iedere vogelsoort heeft weer een voorkeur voor een andere grootte invliegopening, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Vogels zijn in het najaar al op zoek naar een plekje om in het voorjaar hun nestje te bouwen. Wacht daarom niet te lang met het ophangen van een vogelhuisje. 

 

Het oog wil ook wat

Natuurlijk is het leuk als er vogeltjes in het vogelhuisje gaan zitten, maar we snappen dat je ook een leuk kastje wilt om tegenaan te kijken. Niemand vindt het leuk om tegen een vervallen of rot stuk hout aan te moeten kijken. Vogelhuisjes komen gelukkig in allerlei vormen en maten. Van klassiek tot nestkastjes in de vorm van eikels of wigwams. Extra leuk is om je eigen vogelhuisje te schilderen en het huisje aan te passen aan jouw persoonlijke stijl. Het kan allemaal. Zo zijn alle bewoners van de tuin blij! 

 

https://www.vogelhuisjes.nl/