Eurostarter
Image default
Aanbiedingen

Waar moet u op letten?

Waar moet u op letten?

Wijnglazen zijn er in alle soorten en maten. In het juiste wijnglas komt de smaak van de wijn volledig tot zijn recht. Belangrijke factoren die een rol spelen zijn de dikte, de vorm en de steel van het glas. Bij dun glas komt de wijn direct op de tong waardoor de smaak van de wijn beter wordt verdeeld in de mond. Aan de steel houdt u het glas vast. Zo wordt de wijn niet verwarmd door warmte van de hand en behoudt deze zijn smaak. De vorm speelt een belangrijke rol in het ontwikkelen van aroma’s die niet alleen uw smaak maar ook uw reuk zintuig prikkelen.

 

Rode wijnglazen 

Over het algemeen hebben rode wijnglazen een grotere kelk. Dit help de wijn om te ademen en zo zijn smaak en aroma’s volledig te ontwikkelen. Daarnaast loopt het glas aan de bovenkant smaller toe. Op die manier blijven de vrijgekomen aroma’s in het glas hangen waardoor de wijn beter tot zijn recht komt. 

 

Witte wijnglazen

Witten wijn wordt vaak koel gedronken. Hoe compacter het glas hoe langer de wijn koel blijft. Daarom serveert men witte wijn doorgaans in een smaller glas. Wanneer er zoetere wijn wordt gedronken is een compact glas met smalle opening het meest geschikt. Echter bij een vollere witte wijn zoals de Chardonnay wordt er gebruikt gemaakt van een bredere opening zodat de wijn goed over de hele tong verdeelt kan worden. 

 

Champagne glazen

Champagne behoort tot de mousserende wijnen en wordt veelal gedronken in een elegante flûte of retro coupe. Door de aanraking met lucht ontstaat er een stroom aan belletjes koolzuurgas. In een flûte houdt u deze prachtige mouse voor langere tijd in uw glas. Wilt u liever de aantrekkelijke aroma’s ervaren en maakt de hoeveelheid bubbels u minder uit. Dan is het coupe glas perfect. Deze straalt luxe uit en is makkelijk om uit te drinken.  

FTG wil klanten verrassen in alles wat zij doen. Door een nauwe samenwerking met belangrijke leveranciers hebben wij een passend aanbod voor ieder type horeca. Facility Trade Group is uw non-food groothandel. Op de website van FTG is meer informatie te vinden over ons uitgebreide non-food horeca assortiment.

 

https://facilitytradegroup.nl/