Eurostarter
Image default
Industrie

Wat zijn PET flessen precies?

U ziet het overal: PET flessen. Maar wat zijn het nu precies. Misschien wist u dit nog niet, maar er is een grote kans dat u dagelijks PET flessen ziet en er zelf natuurlijk ook in huis heeft staan. PET flessen worden vaak gebruik voor frisdranken namelijk. PET staat voor polyethyleentereftalaat. Het is een polyester kunststof. Het is stevig materiaal en minder breekbaar. Sterker nog, een PET fles is bijna niet te breken. Bovendien is PET eenvoudig te vormen onder verhitting. Daardoor kan PET Power bijvoorbeeld PET gebruiken in al hun producten.

Waar worden PET flessen dan gebruikt?

Zoals eerder gezegd worden deze flessen gebruikt voor frisdranken. Dit is de meeste bekende. Maar het wordt voor meerdere voedingsmiddelen ingezet als verpakkingsmiddel. Daarnaast zult u ze tegenkomen als verpakkingen in de geneesmiddelenindustrie, cosmetische en chemische industrie. Hier worden ze bijvoorbeeld gebruikt als potjes voor geneesmiddelen. In beide industrieën is het van zeer groot belang dat de flessen ontsmet worden en vrij zijn van bacteriën. PET Power heeft als het nodig is ook een steriele ruimte waarin ze PET flessen kunnen maken. Deze flessen zijn dan compleet stof- en bacterievrij.

Zijn ze er in één maat of in verschillende maten en vormen?

PET flessen zijn er zeker niet in maar één maat. Zoals eerder gezegd zijn ze juist heel vormbaar onder verhitting. Dat zorgt ervoor dat u ze in allerlei varianten vindt. Dat is ook nodig in de eerdergenoemde industrieën. Er zijn verschillende soorten voedingsmiddelen en farmaceutische middelen die verschillende verpakkingen nodig hebben.

En dat is niet het enige

Een mooie PET verpakking is uw visitekaartje in het winkelschap. Daarom is het belangrijk om de juiste partij te kiezen voor de productie van PET flessen. PET Power is dus zo’n partij. Zij maken kleine en grote oplages en bieden een one-stop-shop service aan. Zij kunnen dus ook de sluiting, decoratie en sleeves regelen.