Eurostarter
Image default
Meubels

Welke soorten eenpersoonsbedden zijn er?

Een bed is een zeer belangrijk onderdeel van je huis. Dit bed kan je terugvinden in de slaapkamer en is zeer belangrijk om een goede nachtrust te hebben. Kinderen hebben over het algemeen een één persoons bed, en volwassenen in veel gevallen een twijfelaar of een tweepersoonsbed. Toch zijn is het ook mogelijk om een 1 persoonsbed als volwassenen aan te schaffen. Wil je weten wat er voor eenpersoonsbedden er zijn? Lees dan verder.

Kinderbedden

Over het algemeen zijn eenpersoonsbedden vooral te zien in kinderkamers of tienerkamers. Deze bedden zijn in vele soorten, maten, stijlen en kleuren te krijgen. Zo kun je denken aan de standaard eenpersoonsbedden, maar ook aan stapelbedden, half hoogslapers, tipibedden, autobedden en prinsessenbedden. Voor kinderen is het aanbod in bedden enorm.

Bedden met extra opbergruimte  

Er zijn tweepersoonsbedden te krijgen met extra opbergruimte doormiddel van lades of kastjes aan voeteneinde of hoofdeinde. Dit geldt ook voor eenpersoonsbedden. Een eenpersoonsbed is ideaal voor een kleine slaapkamer en met extra opbergruimte is het natuurlijk nog beter. Naast een bed met lades kun je er ook voor kiezen om een kofferbed aan te schaffen. Dit bed beschikt over een bedbodem die opengeklapt kan worden en daar kan je dan verschillende items, zoals beddengoed en pyjama’s in bewaren.

Hoogslaper

Een bekend bed is de hoogslaper. Dit bed wordt in veel kinderkamers gebruikt, maar tegenwoordig ook steeds vaker door studenten. Een student heeft geen groot budget en komt vaak terecht in een studentenhuis waar de kamer vaak niet groter dan tien vierkante meter is. Het is voor zo’n student fijn om de kamer optimaal te benutten door de hoogte in te gaan. Met een hoogslaper creëer je namelijk ruimte onder het bed voor een bank, kast of voor een bureau met bureaustoel.

Opklapbare bedden

Een eenpersoonsbed dat vaak voor logees wordt gebruikt is een opklapbaar bed. Dit is een bed die je voor bepaalde gelegenheden tevoorschijn kan halen en neer kan zetten in de woonkamer of andere kamer om een extra slaapplek te creëren. Dit bed kan je bij het niet gebruiken inklappen en makkelijk op een plek stoppen zoals op zolder waar niemand er last van heeft. Een ideaal logeerbed kun je wel zeggen.

Slaapbanken

Een slaapbank is een ideaal combiproduct voor de slaapkamer. Voor de nachtrust kan je de bank uitklappen tot een lekkere slaapplek en overdag kan je het bed inklappen tot een mooie bank waar je op kan zitten. Over het algemeen zijn slaapbanken vaak ook tweepersoonsbedden of hebben zij de grote van een twijfelaar, maar er zijn ook kleinere soorten banken die je kan zien als eenpersoonsbed als het wordt uitgeklapt. Ook dit meubelstuk is vaak terug te zien op studentenkamers en tienerkamers.