Eurostarter
Image default
Energie

Wil je in je nieuwe huis elektriciteitskabels aanleggen?

Je bent laatst verhuist, of hebt een nieuw huis laten bouwen, maar de elektriciteitsnet bestaat nog niet of is onvoldoende. Hierbij is het een goed idee om een elektricien in te schakelen, en in Nederland bestaan er erg veel. Neem als voorbeeld de vele elektricien Dordrecht, Den Haag, Amsterdam, enzovoort. Elke stad heeft gigantisch veel aanbod waardoor het slim is om op te zoeken naar de pluspunten van elk bedrijf. Want natuurlijk is niet elk bedrijf hetzelfde, elke doen het op een andere manier, niet specifiek op een slechte manier maar misschien heb jij andere ideeën waardoor je een specifieke elektricien nodig hebt. 

Wat is een stoppenkast precies?

Elk elektriciteitsnet in huis heeft een stoppenkast nodig, maar wat is het? Je kan het zien als de “elektriciteitsbron” van je huis. Het ontvangt stroom van het bedrijf waarmee je een contract hebt, en deze stoppenkast verspreid de elektriciteit rondom groepen in het huis. Er is een kans dat als je de elektriciteit aanlegt in huis dat je meer dan een groep hebt. Want niet elke groep gebruikt even zo veel stroom, bijvoorbeeld bij mij thuis heeft de wasmachine en droger een unieke groep omdat die veel elektriciteit nemen. Dit doen ze om te voorkomen dat een elektriciteitsgroep niet over het maximale hoeveelheid elektriciteit gaat.

Hoeveel stopcontacten heb je nodig?

Hoewel je zonder voorbereiding een huis vol met elektriciteit kan zetten, kan het je in de toekomst tegenzitten. Je zit dan met veel stekkerdozen door de gebrek aan stopcontacten wat niet mooi is, en het kan zelfs problemen verzorgen doordat het dan betekent dat die groep waarschijnlijk niet een groot limiet heeft voordat het zichzelf uitzet in de stoppenkast. Hiervoor is het slim om te bedenken hoeveel stopcontacten je in elke kamer wilt, bijvoorbeeld heb je in een computerkamer veel stopcontacten nodig voor al je apparatuur! Terwijl bijvoorbeeld in de waskamer je er niet veel nodig hebt, omdat je daar niet veel gaat aansluiten.