Eurostarter
Image default
Financieel

3 tekens dat jij wel wat bespaartips kunt gebruiken

Onbewust of soms zelfs bewust geven wij veel meer geld uit dan we denken. De ene maand is het niet zo erg, maar er kunnen ook maanden zijn dat dit echt niet goed uitkomt. Als je bijvoorbeeld onverwachtste kosten hebt doordat je afwasmachine stuk gaat, of je droger er spontaan mee ophoudt en misschien heb je er op een dag genoeg van dat je matras zorgt voor zoveel rugpijn. Op zo’n moment kom je erachter dat het tóch handig was geweest, om wat geld achter te hand te hebben. Voorkom momenten dat je opeens zuinig aan moet doen en herken de tekenen dat jij wel wat bespaartips kunt gebruiken!

Teken 1: Bestellen met Afterpay of Klarna

Je kunt niemand wijsmaken dat als je echt de ruimte had om die ene trui of jas te kopen, het nodig was om de bestelling te voltooien met Afterpay of Klarna. Dit betekent eerder: uitstel van executie, want ja geloof het of niet, je probleem wordt zo alleen maar vooruitgeschoven. Jij weet zelf ook heel erg goed dat je dit over 2 weken of binnen een maand alsnog terug moet betalen. Waar is je geld van deze maand dan gebleven? Als je niet zoveel andere spullen had gekocht, zou je deze bestelling gewoon keurig zoals het hoort in 1 keer kunnen betalen. 

Teken 2: Excuses verzinnen

Je blijft maar excuses verzinnen om tóch dat ene kledingstuk te kopen of die kussenhoes die in de uitverkoop is. Na al deze excuses heb jij een huis propvol met spullen (die je eigenlijk toch niet echt vaak gebruikt) en een legere bankrekening dan je eigenlijk lief is. Stop met excuses verzinnen en kijk wat je toch écht nodig hebt. Een van de beste bespaartips hiervoor is om 24 uur te wachten met kopen en dan te kijken of je het echt nog zo graag wilt hebben. Uit ervaring zijn de meesten het product al na 6-8 uur allang weer vergeten. 

Teken 3: Een lege spaarrekening

Hoewel je toch nog iedere maand geld op je betaalrekening hebt staan, blijft je spaarrekening ernstig leeg. Hier valt wat aan te veranderen, zodat als er onverwachtste uitgaven komen (kapotte laptop of wasmachine) jij hier altijd wat centjes voor achter de hand hebt. 

Lees hier nog meer handige bespaartips huishouden