Eurostarter
Image default
Groothandel

Gebruik onthardingszout en zorg voor uw apparaten en leidingen

In Nederland zijn er maar weinig regio’s waar echt hard water uit de kraan komt, maar toch merkt u in uw bedrijf dat uw leidingen snel verstoppen en dat de elementen van uw apparaten vol kalk zitten. Dat komt doordat kalk ook al aanslaat als het water zacht is. Onder hard water verstaan we water met een Duitse hardheid van minimaal 12°, maar kalk begint al aan te slaan als deze waarde slechts 3° is. Daarom ziet u ook in gebieden met zacht water de gevolgen van kalk en daar zit u thuis en met uw bedrijf natuurlijk niet op te wachten. Daarom kan onthardingszout van H. van Namen B.V. een echte uitkomst bieden.

Minder aanslag dus een langere levensduur

Als er minder kalk aanwezig is in het water, dan merkt u dat aan de hoeveelheid aanslag die u aantreft in uw leidingen en op uw verwarmingselementen. Vanaf het moment dat u uw water zacht maakt met onthardingszout, zal de bestaande aanslag langzaam verdwijnen. Dat betekent dat uw leidingen niet verstoppen en deze dus mooi schoon zijn en blijven aan de binnenkant. Uw elementen worden ook ontdaan van hun dikke kalklaag en dat betekent dat ze minder energie nodig hebben om het water te verwarmen. Het is zelfs zo dat bij te veel aanslag uw apparaat zoveel stroom nodig heeft om het water toch op temperatuur te brengen, dat er kortsluiting ontstaat. Wist u dat apparaten in gebieden met zacht water 30% langer meegaan dan in gebieden met hard water?

Onthardingszout voor waterontharder

U heeft dus zeker baat bij het investeren in een waterontharder. Deze apparaten werken met onthardingszout en zorgen er zo voor dat u altijd zacht water heeft. Het zout voor deze machines wordt geleverd als korrel of als blok en daardoor kan het niet klonteren of aankoeken. Er wordt exact genoeg zout aan het water toegevoegd zodat u op elk moment van de dag profiteert van de vele gemakken van zacht water.

https://www.vannamen.nl/