Eurostarter
Image default
Aanbiedingen

Specialist in kunststof spuitgieten

Bent u op zoek naar een specialist op het gebied van kunststof spuitgieten? Dan moet u bij HSV TMP zijn. Wij staan bekend als een van Europa’s meest toonaangevende producent van grote kunststof producten en ontwikkelen ons nog iedere dag. Onze medewerkers zijn enthousiaste mensen met een passie voor kunststof. 

Kunststof spuitgieten door HSV TMP

Kunststof spuitgieten biedt veel voordelen. Onderdelen van kunststof zijn namelijk een stuk lichter dan onderdelen van metaal of hout. Daarnaast biedt kunststof een enorme vormvrijheid en perfecte afwerkingsmogelijkheden. Op die manier creëert u niet alleen een mooie uitstraling, maar is het ook mogelijk om meerdere functionaliteiten in één ontwerp te integreren. De vormvrijheid wordt vergroot door onze werkwijze. Bij het spuitgieten wordt er een matrijs gemaakt in de vorm die u nodig heeft. Door hier het kunststof in gesmolten toestand in te spuiten in de matrijs, neemt dit de vorm aan van de matrijs. Vervolgens laten wij de kunststof stollen door middel van koeling en wordt het vormdeel uitgegeven. Wanneer u meerdere delen van uw product op deze manier laat maken, kunnen deze later worden geassembleerd en heeft u uiteindelijk een prachtig product. 

Het ontwerpproces

Wanneer u begint met de productontwikkeling en u heeft het plan om dit product van kunststof te maken, is het verstandig om ons zo snel mogelijk in te schakelen. Door ons namelijk aan het begin van het ontwerpproces in te schakelen, profiteert u van onze kennis op het gebied van kunststof. Wij denken graag met u mee en kunnen u adviseren. Het komt bijvoorbeeld geregeld voor dat wij oplossingen bedenken waar anderen nog niet aan hadden gedacht. Wij denken graag met u mee over alle mogelijkheden en adviseren u daarbij ook graag over de maakbaarheid van uw product. 

Duurzaamheid

Bij HSV TMP vinden wij duurzaamheid erg belangrijk. Om die reden denken wij dan ook na over het minimaliseren van het materiaalgebruik, het optimaliseren van de matrijsinvestering, de assemblage en de logistieke oplossingen. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar kan ook veel tijd en geld besparen voor u. Daarnaast maken wij bij zowel de productie, als de assemblage gebruik van duurzame energie. Kijk voor meer informatie op onze website.