Eurostarter
Image default
Industrie

Voor welke doeleinden worden betonnen megablokken gebruikt?

Betonnen megablokken kunnen voor de meest uiteenlopende doeleinden worden gebruikt. Naast hun praktische karakter hebben ze nog een belangrijk pluspunt: ze zijn vervaardigd van gerecycled materiaal en kunnen meermaals gebruikt worden. Betonnen megablokken van Cruquius, ook wel legioblokken genoemd, schaft u aan bij Cementbouw Recycling, dat zich reeds meer dan twintig jaar bezighoudt met de recycling van bouw- en sloopafval en onderdeel is van Cementbouw. Het bedrijf is de drijvende kracht achter de kennis en kunde op het gebied van recycling binnen moederbedrijf CRH.  

Blokken beton van honderd procent gerecycled materiaal

De recyclingtak van het gerenommeerde, in Cruquius gevestigde bedrijf, heeft een efficiënt proces ontwikkeld om bouw- en sloopafval te kunnen hergebruiken. Tot de vaakst gebruikte producten die uit dit recyclingproces voortkomen, behoren de betonnen megablokken. De blokken zijn vervaardigd van honderd procent gerecycled betongranulaat of gerecycled beton. Ze bieden een slimme oplossing voor de meest uiteenlopende toepassingen. Vaak zien we de blokken terug in het creëren van opslagvlakken, maar er is nog veel meer mee mogelijk.

Mogelijke functies van de betonblokken

Mega betonblokken worden het vaakst gebruikt om een efficiënte opslagruimte op een bepaald terrein te creëren. Bijvoorbeeld om daar (bulk)goederen zoals zand, kunststof en grind op te slaan. Ook kunt u er snel en eenvoudig scheidingswanden mee maken, net als afrasteringen en omheiningen. Daar houden de mogelijkheden echter nog niet mee op. De legioblokken kunt u namelijk ook inzetten als security oplossing, als bescherming tegen overstromingen of als aanrijdbeveiliging.

Een bedrijf waar innovatie en duurzaamheid vooropstaan

Cementbouw Recycling is zoals genoemd een tak van Cementbouw, die leverancier is van betonmortel, bindmiddelen, zand en grind aan de bouw en infra. Het bedrijf is niet simpelweg leverancier, maar kan bogen op jarenlange ervaring en expertise. Voortdurende innovatie staat voorop, maar ook duurzaamheid is een onderwerp van zeer groot belang. Behalve de betonnen megablokken levert Cementbouw nog meer producten die vervaardigd zijn van bouw- en sloopafval.