Eurostarter
Image default
Financieel

Wat is rente en je hebt teveel betaald!

Rente wordt bepaald als een niveau van een voorschot (of opslag) saldo, betaald aan de bank af en toe voor het voordeel van het gebruik van hun contant geld. Het bedrag wordt gewoonlijk vermeld als een jaarlijks percentage, maar de premie kan worden bepaald voor perioden die langer of beperkter zijn dan een jaar.

Er zijn een paar verschillende benaderingen om rente uit te werken, en een paar strategieën zijn voordeliger voor banken. De keuze om inkomsten te betalen hangt af van wat u bijgevolg ontvangt, en de keuze om inkomsten te verwerven hangt af van de keuzemogelijkheden om uw geld weg te zetten.

Bij het verkrijgen: Om geld te krijgen, moet u terugbetalen wat u krijgt. En om de geldschieter te vergoeden voor het risico dat hij loopt om u te lenen (en voor het feit dat hij het geld niet elders gebruikt terwijl u het gebruikt), moet u meer terugbetalen dan u hebt verkregen.

Premie, agio of premie, is de kost die men krijgt voor het uitlenen van contant geld en die betaald wordt door de persoon die het geld krijgt. Een opmerkelijke structuur is de premie die het winkelend publiek krijgt (kredietopbrengst of reservefondsopbrengst) of betaalt (kostenopbrengst) op een rekening bij een bank. Bovendien, wanneer men dingen koopt met gebruikmaking van een lening (“met gebruikmaking van een kredietkaart”), verwerft men, om de waarheid te zeggen, contant geld van de organisatie om de mogelijkheid te hebben het grote goed ongecompliceerd te kopen en te betalen. Daarmee wordt een verplichting aangegaan waarover bovendien rente wordt berekend.

Heb/ had je variabele rente? Dan heb je teveel betaald! Qollect helpt je dit terug te krijgen.