Eurostarter
Image default
Bedrijven

Volg de nieuwste trends in vermogensopbouw

Vermogensbeheerders moeten op de hoogte blijven van de huidige trends als ze marktkansen willen benutten. De verandering in de demografie van beleggers is een van de belangrijkste veranderingen in deze markt van de afgelopen jaren. Huidige investeerders worden bijvoorbeeld ouder en worden vervangen door millennials, die vaak heel andere ideeën hebben over wat ze met hun geld moeten doen. Bovendien nemen vrouwen steeds vaker de financiële beslissingen van een gezin op basis van nieuwe investeringsmodellen.

Technologie is een ander gebied waarop vermogensopbouw concurrerend moeten blijven. Big data kan hen helpen een diepgaand inzicht te krijgen in de producten en diensten die ze zouden moeten aanbieden, wat meer waarde voor hun klanten oplevert. Kunstmatige intelligentie (AI) kan ook de ontwikkeling van nieuwe toepassingen stimuleren die de operationele efficiëntie voor zowel de front- als backoffice drastisch kunnen verbeteren.

De volgende drie trends beschrijven enkele van de belangrijkste veranderingen in het vermogensbeheer in 2021.

1. Debiasing-technieken

De winsten van vermogensbeheerfondsen dalen, waardoor het een uitdaging wordt om klanten te behouden die overstappen op passieve indexfondsen. Fondsbeheerders reageren door machine learning te gebruiken om cognitieve vooroordelen te identificeren en corrigerende maatregelen voor te stellen. Met deze technieken kan een breed scala aan gegevens worden geanalyseerd om te laten zien waar emoties de drijvende kracht zijn achter investeringsbeslissingen, waardoor de beheerder wordt gewaarschuwd. Debiasing-technieken zullen fondsbeheerders helpen bij het ontwikkelen van winnende strategieën op de lange termijn op basis van rede in plaats van eenmalige overwinningen die voortkomen uit hun intuïtie.

2. Digitale kanalen

“De nieuwste generatie vermogende (HNW) klanten zullen steeds vaker digitale kanalen overwegen om hun vermogen te beheren.” zegt Brett Henderson van Henderson Wealth Management in El Segundo, CA. “Vermogensbeheerders hebben al toegang tot klantdata, maar missen vaak de tools die nodig zijn om inzichten uit deze data te halen. Dit zal van cruciaal belang zijn voor de toekomst.”

Adviseurs moeten technologische benaderingen gebruiken om aanbiedingen te ontwikkelen die voldoen aan de veranderende klanteisen door de waarde van klantgegevens te maximaliseren. Veel bedrijven beginnen voorspellende analyses te gebruiken om waardeproposities te ontwikkelen die op elke klant zijn gericht. Bovendien zal deze trend nieuwe inkomstenstromen openen, aangezien vermogensbeheerders gebruikmaken van klantgegevens via technologieleveranciers.

3. Agile distributiemodellen

De invoering van flexibele distributiemodellen zorgt ervoor dat het aanbod van vermogensbeheerders beter inspeelt op de behoeften van de klant. Deze bedrijven verleggen momenteel hun focus van producten naar klantenservice in een periode van steeds strengere regelgeving. Deze veranderingen vereisen een investering in agile technologie om snel te kunnen reageren op marktveranderingen die klanten momenteel verwachten. Deze technologie zal bedrijven ook helpen bij het leveren van gepersonaliseerde diensten aan hun klanten. Vermogensbeheerders zijn van oudsher traag in de overgang van legacy-infrastructuur naar microservices waarmee ze snel nieuwe mogelijkheden kunnen implementeren. Ze gebruiken nu echter flexibele modellen om aanvullende diensten aan klanten te cross-sellen en up-sellen.

https://www.scildon.nl/vermogensopbouw/